De winkelwagen is leeg

Toestemmingsformulier

 

 

Beauty Centre Jolanda

 

                    Hygiënerichtlijnen voor cosmetisch tatoeëren en Permanente Make-up

DE HUIDVERDOVING VOOR DE PERMANENTE MAKE-UP DIENT U ZELF MEE TE NEMEN. U KUNT DEZE VERDOVING HALEN BIJ UW HUISARTS OF APOTHEEK. HET BETREFT EEN CRÉME MET XYLOCAÏNE (OOK WEL EMLA-CREME GENOEMD)

                    TOESTEMMINGSFORMULIER

                   

                    Ondergetekende, (naam) ______________________________

              

               verklaart hierbij het volgende:

 • De keuze om een cosmetische tatoeage of permanente make-up te laten aanbrengen

        heb ik weloverwogen en uit vrije wil genomen.

 • Voor en tijdens de behandeling was ik niet onder invloed van alcohol en drugs.

 • Ik ben geïnformeerd over de risico’s die kunnen ontstaan als gevolg van het

 • aanbrengen van de cosmetische tatoeage of permanente make-up, zoals infecties,

        littekenvorming en allergische reacties.

 • Ik heb op dit moment geen verkleuringen, zwellingen, buiten of enige andere vorm

  van irritatie op mijn lichaam en beschouw mezelf gezond genoeg om deze cosmetische tatoeage of permanente make-up te laten aanbrengen.

                 ●    Ik heb geen voornemens om op korte termijn plastische chirurgie te ondergaan in het gelaat.

 • Ik gebruik op dit moment geen antistollingsmiddelen.

  -     Indien uw tatoeage dient ter camouflage van een bestralings- of operatielitteken bespreek dit dan eerst met de arts door wie u bent behandeld of door wie u wordt gecontroleerd.

 • Indien u bij een dermatoloog onder behandeling bent, raadpleeg deze dan alvorens u besluit een cosmetische tatoeage of permanente make-up te laten aanbrengen.

 • Het wordt zwangere vrouwen afgeraden om een cosmetische tatoeage of permanente make-up te laten aanbrengen in verband met verhoogde gevoeligheid voor infecties en het gebruik van pigmenten.

                 Ik lijd wel/niet aan enige vorm van:

 • hemofilie--------------- wel/niet          • chronische huidziekte---------   wel/niet

 • contactallergie--------- wel/niet        • diabetes------------------------     wel/niet

 • immuunstoornis---------wel/niet          • hart en vaatafwijkingen--------  wel/niet

 • allergische reacties --- wel/niet       • koortsuitslag (m.b.t. lippen)-----            wel/niet

 • overgevoeligheidsreactie op de verdoving bij de tandarts------------- wel/niet

  Het aanbrengen van een cosmetische tatoeage of permanente make-up wordt afgeraden als één of meerdere keren ‘wel’ van toepassing is. Aan mij is uitgelegd door de pigmentiste wat de consequenties zijn wanneer ik alsnog de cosmetische tatoeage of permanente make-up wordt toegepast en ik ga met deze consequenties akkoord.

 

 

Beauty Centre Jolanda

 
 • Beauty Centre Jolanda krijgt controle van de pigmenten door de Keuringsdienst van Waren

 • Beauty Centre Jolanda gebruikt pigmenten waar geen azo-kleurstoffen inzitten.

 • De pigmenten die Beauty Centre Jolanda gebruikt zijn steriel en bevatten geen conserveringsmiddelen

 • De pigmenten die Beauty Centre Jolanda gebruikt bevatten ijzeroxides met een waarde tussen de 20 en 60 ppm (volgens de Europese richtlijnen mogen medicijnen niet meer dan 100 ppm chroom bevatten. Voor voeding ligt deze eis nog veel hoger)

  Ik heb de volgende schriftelijke informatie van de behandelaar ontvangen:

 1. Informatie over de risico’s van cosmetische tatoeages en permanente make-up.

 2. Nazorginstructie voor cosmetische tatoeages en permanente make-up.

       Ik verzeker hierbij dat ik deze voorschriften zal opvolgen. Wanneer ik dit niet doe

                      kan ik geen aanspraak meer maken op de garantie van 30 dagen na de laatste

                      permanente make-up behandeling.

  Mocht u binnen 30 dagen na de laatste sessie van het aanbrengen van de cosmetische tatoeage of permanente make-up niet tevreden zijn, dan kunt u binnen deze 30 dagen een nieuwe afspraak maken om uw tatoeage bij te laten werken (dit geldt alleen bij een sessie van 2 of 3 behandelingen, dus  NIET bij een bijwerkbehandeling van 1 sessie. Daar geldt géén garantieperiode van 30 dagen. De pigmentiste zal met u overleggen of het bijwerken in één sessie te doen is). 

  Na deze 30 dagen na de laatste sessie, vervalt deze garantie en dient u de standaard prijs te betalen die voor het bijwerken van de permanente make-up of cosmetische tatoeage staat.

 

                   

                    naam:            ________________________________________________

               adres:            ________________________________________________

               postcode en woonplaats ________________________________________

               geboortedatum:        ____/____/_______  Telefoonnummer _____________

              

               handtekening:                                              datum:

                                   ________________               __________________

Dit toestemmingsformulier kan bij een inspectie door de toezichthouder van de GGD worden ingezien.


 

 

Beauty Centre Jolanda

 

1) Nazorginstructies

De genezingstijd van een cosmetische tatoeage of permanente make-up bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingtijd van de cosmetisch tatoeage of permanente make-up absoluut noodzakelijk. Direct na het aanbrengen van de cosmetische tatoeage of permanente make-up is de getatoeëerde plek eventueel ingesmeerd met een verzachtende zalf of met een wondspray, een steriel kompres of een steriele zelfklevende transparant folie.

Als de tatoeagewond met een steriel kompres (niet doorzichtig) is afgedekt kunt u het kompres na enkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder omschreven.

De wondspray of zelfklevende transparante folie moet u laten zitten totdat de wond genezen is (drie tot zes dagen). U kunt met de wondspray en de folie gewoon douchen. De wondspray slijt er vanzelf af. Als er wondvocht onder de folie ontstaat kan de folie er eerder afvallen. Behandel de tatoeagewond dan als volgt:

  1. Raak de cosmetisch tatoeage of permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen.

  2. Was zo mogelijk de wond twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is.

  3. Dep de wond zo mogelijk na het wassen met een tissue voorzichtig droog.

  4. Smeer de wond desgewenst(met schoon gewassen handen) in met de zalf die u van de pigmentiste hebt meegekregen. Gebruik geen andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken.

  5. Druppel geen wond desinfectiemiddelen zoals sterilon of betadine op de wond.

  6. Draag geen pleisters of verband over de cosmetische tatoeage of permanente make-up

  7. Draag bij een cosmetische tatoeage geen strakke of vuile kleding op de wond.

  8. Breng in een geen geval cosmetica aan op de wond gedurende de genezing

  9. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad

  10. Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingtijd op de cosmetisch tatoeage of permanente make-up altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

   Neem bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

   2) Informatie over de risico’s van cosmetische tatoeages en permanente make-up

   U bent van plan een cosmetische tatoeage of permanente make-up te laten aanbrengen. De GGD vindt het van belang om u van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s. Het aanbrengen van een cosmetische tatoeage of permanente make-up is een huiddoorborende behandeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat het besmet wordt met bloed overdraagbare ziektes, zoals hepatitis B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door uzelf of door de behandelaar) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en uw cosmetische tatoeage of permanente make-up er niet mooier op maken. Onder de 16 jaar wordt een cosmetische tatoeage of permanente make-up sterk afgeraden!

   Voordat u een cosmetische tatoeage of permanente make-up laat aanbrengen wordt u gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen. In dit toestemmingsformulier staan o.a. een aantal vragen over u gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor uw eigen veiligheid. Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de behandelaar en wordt vertrouwelijk behandeld.

   Het aanbrengen van een cosmetische tatoeage of permanente make-up

   Tijdens het aanbrengen van een cosmetische tatoeage of permanente make-up worden met kleine naaldjes inkt –en pigmentvloeistof onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaan een voor leven blijvende vorm of afbeelding.

   De inkt –en pigmentvloeistoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de cosmetische tatoeage of permanente make-up wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt of gedesinfecteerd. Zo nodig wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een wegwerpscheermesje. Het aanbrengen van de cosmetische tatoeage of permanente make-up moet zo hygiënische mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door uw huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit de verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt.

   De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor u gebruikt wordt zit in kleine inktcups en mag alleen voor u worden gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de cosmetische tatoeage of permanente make-up worden tissues of wattenschijfjes gebruikt. Uiteraard moeten de tissues of wattenschijfjes die schoon zijn direct na gebruik worden weggegooid. De behandelaar draagt tijdens het aanbrengen van uw cosmetische tatoeage of permanente make-up handschoenen en vervangt deze telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan het apparaat waarmee u wordt behandeld, een tissue of u huid. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd.

   Het verzorgen van de cosmetische tatoeage of permanente make-up

   Een pas aangebrachte cosmetische tatoeage of permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren of aanbrengen van permanente make-up is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de wond na ca. 4 tot 6 weken genezen, u krijgt van de behandelaar mondelinge en schriftelijke instructies mee hoe u de cosmetische tatoeage of permanente make-up moet verzorgen. In de instructie moet o.a. staan dat u bij klachten (hevige roodheid, zwellingen, pussen, wondvocht) contact moet opnemen met uw huisarts.

   Gedurende de genezingstijd raden wij u aan om niet te zwemmen, niet in bad te gaan (douche mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik te maken van sauna of bubbelbad. Gebruik ook na de genezingstijd op uw cosmetische tatoeage of permanente make-up altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen

   Je gezondheid

   Als u lijdt aan een van de onderstaande gezondheidsklachten raadt de GGD u af om een cosmetische tatoeage of permanente make-up te laten aanbrengen.

  • Diabetes
  • Hemofilie
  • Chronische huidziekte
  • Contactallergie
  • Immuunstoornis
  • Hart- en vaatafwijkingen
  • Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
  • Op plaatsen waar u plastische chirurgie of radiotherapie heeft ondergaan
 • Op plaatsen waar zich buiten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie voordoen.

Tijdens het aanbrengen van de cosmetische tatoeage of permanente make-up mag u niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Ook indien u zwanger bent, wordt het aanbrengen van een cosmetische tatoeage of permanente make-up afgeraden. Zorg dat u goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng behandelaar onmiddellijk op de hoogte van zaken waarvan u denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld: medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d.).