De winkelwagen is leeg

Cellulitis behandelingen

Cellulitebehandeling i.c.m. ontzuren

Parafangopakking

CryotherapieZoals alle ongemakken in het leven ontstaat ook cellulitis uit 3 samenhangen, te weten: 
1. oorzaken

2. slechte omstandigheden
3. symptomen 

Leven zonder cellulitis 
Wil de vrouw zonder cellulitis leven, dan moeten de verschillende oorzaken hiervan worden vastgesteld en opgeheven. De problemen bij de stofwisseling moeten in een behaaglijk gevoel veranderen.  De symptomen van cellulitis zullen dan vanzelf verdwijnen. 

Oorzaken van cellulitis: 
- problemen met de stofwisseling tot aan de overgang
- zwakke stofwisseling van bijvoorbeeld de lever, de darm
- verzuringsoverbelasting van het lichaam

Cellulitis komt alleen voor bij vrouwen. Vermoedelijk is dit het gevolg van de bijzondere aard van het vrouwelijke stofwisselingsproces. Reeds in de 12e eeuw maakte de Heilige Hildegard ons daarop opmerkzaam. Zij schreef toen: 
"De vrouw scheidt gedurende haar vruchtbare periode eenmaal in de maand haar slechte stoffen af". 

Oorzaken, problemen, symptomen 
Deze "slechte stoffen" worden tegenwoordig "zuren" genoemd. 
Tijdens ons leven in deze moderne tijd worden wij ruimschoots voorzien van:

 • azijnzuren door consumptie van zoetigheden en vet
 • melkzuren door sport en fitness
 • urinezuren door vleesvertering
 • zwavel- en salpeterzuren uit varkensvlees alsmede uit vele kaassoorten
 • acetylsalicylzuren uit pijnstillers
 • looi- en chlorogeenzuren uit koffie en gewone thee
 • oxaalzuren uit rabarber, spinazie e.d.
 • koolzuur en fosforzuren uit frisdranken
 • zoutzuren uit stress, angst en ergernissen

Het lichaam houdt al deze zuren een maand lang vast totdat de vrouw ze met de volgende menstruatie uitscheidt. Dit vasthouden vindt plaats in het bloed, lymfe en placenta. Maar ook in oedemen, die zich voor de menstruatie d.m.v. zuurverdunning kunnen vormen. 
De opnamecapaciteit van het bloed, de lymfe en de placenta is echter beperkt. 
Is het maximum bereikt, dan gaat het vrouwelijke organisme over tot een kunstgreep. Zij neutraliseert dan de overtollige zuren en slaat de op deze wijze ontstane zouten (slakken) op in het bindweefsel van heupen, zitvlak, buik, bovenbenen- en armen. 

De gevolgen van cellulitis worden nu merkbaar: 

 • overbelasting door zuren
 • overbelasting door schadelijke stoffen
 • ontslakkingsproblemen

Hoe kan cellulitis overwonnen of voorkomen worden? 

 • Het drastisch reduceren van genotmiddelen, verkeerde voeding, lichamelijke inspanning, stress enz.
 • Het drinken van 0,5 - 1 liter kruidenthee per dag voor ontslakking
 • Het eten van liefst vegetarische voeding en het extra innemen van extra energierijke mineralen en sporenelementen. Er moet dus drastisch gedemineraliseerd worden.
 • Door het gebruik van overvloedige basische baden worden zuren en slakken via de huid afgevoerd. Zulke baden moeten minimaal 30, 60 tot 120 minuten duren. Zij stimuleren de zuur- en slakkenafscheiding en een betere werking van de vetklieren. Zo raakt men zuren sneller kwijt en het vetgehalte van de huid herstelt zich.
 • Gymnastiek en kniebuigingen zonder al te grote belasting ondersteunen als "spierpomp" de afvoer van overtollige slakken en zuren.
 • Wikkels van leverkruid en preparaten op basis van paardebloemen, artisjokken en mariadistel, en tevens basische zoute vochtige warme kompressen op de lever ondersteunen de stofwisselings- en ontgiftingsfunctie van de lever. Meidoornpreparaten ondersteunen de functie van het hart.
 • BasischeKousen, basische wikkels met speciale algenpakkingen, massages, cellulitisvergruizing en lymfedrainages ondersteunen de afvoer van overtollige slakken en zuren.


Wanneer zijn de resultaten zicht- en merkbaar? 
In het algemeen na 3 tot 6 maanden of zelfs eerder. Alles hangt af van een consequente handhaving en de eigen discipline. 
De veroorzakers van de zuren moeten gereduceerd worden. 
De cellulitisslakken moeten geneutraliseerd en afgevoerd worden door een consequente basische lichaamsverzorging via de huid. 
Als bijzonder succesvol zijn BasischeKousen gebleken, die 's-nachts gedragen worden. Het paar katoenen binnenkousen wordt in een basisch bad van pH 8,5 gedompeld. Vervolgens flink uitgewrongen en voor de nacht aangetrokken. 
Daarover worden de dikke buitenkousen uit scheerwol gedragen. Zo blijven de voeten 's-nachts aangenaam warm. 

Er bestaat nauwelijks een comfortabelere en tegelijkertijd succesvollere ontslakkingsmethode dan de BasischeKousen. Het hulprijke instrumentarium van gymnastiek, lymfedrainage, massages en andere cosmetische gebruiken en behandelingen dient benut te worden. Ook darmreiniging met bitterzout en badzout en/of klisma's is een waardevolle hulp bij de reiniging van het lichaam. 

ONTSTAAN VAN CELLULITIS 
Cellulitis is een opeenhoping van vocht, afvalstoffen, vetten (slakken /zuren genaamd). 
In plaats van mineraalvoorraden die normaal onder de huid zitten en in andere delen van het lichaam, zijn er afvalstoffen voor in de plaats gekomen. 
Dit noemt men verzuring. Cellulitis is dus een vorm van verzuring van het lichaam, hier wordt dus een "schoonheidsprobleem" ook een "gezondheidsprobleem". Gaat deze verzuring door dan kunnen er allerhande welvaartsziektes ontstaan o.a. jicht, reuma, nier- en galstenen, parkinson. 

HOE ONTSTAAT CELLULITIS 
Door verkeerde voeding, stress, thee, koffie, etc. 
De mineralen in het lichaam zijn natuurlijke beschermers tegen de zuren hoe meer zuren er binnenkomen hoe meer mineralen er verbruikt worden. 
Mineralen neutraliseren de zuren om ze zo via de normale weg te kunnen uitscheiden. Maar komen er dus teveel zuren binnen dan zijn er op een gegeven moment ook geen mineralen meer en in plaats van mineraalvoorraden zijn er nu afvalstoffen voor in de plaats gekomen, en het lichaam raakt meer en meer verslakt in het eerste stadium van verzuring ontstaat er al cellulitis. 
Nu is het belangrijk om de afvalstoffen uit het lichaam te halen. Dit gebeurt met een thee die bestaat uit 49 kruiden . Deze maken de afvalstoffen los uit al onze uitscheidingsorganen, belangrijk is wel om hierbij ook veel water te drinken. 
Op de tweede plaats gebruiken we natuurlijk extra mineralen om de zuren die losgekomen zijn te neutraliseren, anders kunnen ze nog niet uit het lichaam. 
Dan nemen we nog extra mineralen om de voorraad weer aan te vullen. 

Dan is er nog onze huid, ons grootste uitscheidingsorgaan, als we gaan ontzuren en ontslakken, gaan we hiervan ook gebruik maken d.m.v. basische baden te nemen, zodoende kunnen de afvalstoffen die onder de huid zitten verwijderd worden (dit gebeurt via een osmotische werking tussen de afvalstoffen en het badwater) door daarnaast een goede baserijke voeding te nemen en extra mineralen. Goede beweging en cellulitebehandelingen te ondergaan, zult u cellulitis bij de bron aan kunnen pakken voor een blijvend resultaat.