Broodmaaltijden
Brood :
– brood op basis van water, gist, zout en granen (alle soorten) zonder melk
– broodvervangers : Zie bijlage
Smeersel :
– Halvarine : Zie bijlage
– Margarine : Zie bijlage
Beleg :
– Vleeswaren : Zie bijlage
Kaas :
– Alle harde Nederlandse kaassoorten
Zoet beleg :
– Jam : Alle soorten
– Vruchtenbeleg : Alle soorten
– Honing : Alle soorten
– Appel/perenstroop
– Stroop : Alle soorten- Suiker : Alle soorten
Ander zoet beleg :
– Zie bijlage
Rauwkost :
– Alle soorten zonder saus
Ei
Dranken
– Melkvervanging : Sojamelkproducten
(Bij geen of onvoldoende gebruik van een melkvervanging kan een aanvulling in tabletvorm wenselijk zijn)
– Vruchtensappen : Alle soorten
– Tomatensap
– Limonade/Frisdranken : Zie bijlage(Taksi en Rivella bevatten lactose)
– (Mineraal) Water
– Thee
– Koffie zonder Koffiemelk/Koffieroom
– Alcoholische dranken : – Witte/Rode wijn
– Sherry, Port
– Bier
– Gedistilleerde dranken
– Andere dranken : Zie bijlage
Tussendoor
– Toegestane broodsoorten/broodvervangers
– Rijstwafel, Maiswafel, Boekweitwafel naturel
– Fruit : Alle soorten
– Krenten en rozijnen
– Popcorn naturel
– Koek : Zie bijlage
– Snoep : Zie bijlage
– Hartige versnaperingen
– Zelfbereide koekjes of gebak toevoeging van melk producten
Warme maaltijd
Soep : Zelf bereid van
– Ongemengde vleessoorten
– Verse, gedroogde of diepvries soepgroenten
– tarwebloem, rijst, maizena
– vermicelli : Zie bijlage
Vlees/vervanging :
– Alle ongemengde, ongepaneerde en ongekruide vers of diepvries vlees-,wild-,gevogelte- en vissoorten.
– Gemengde soorten : Zie bijlage
– Seitan, tahoe, tempeh, gedroogde sojablokjes naturel
Kruiden/specerijen :
– Alle soorten ongemengde verse, gedroogde en ingevroren kruiden en specerijen
– Zout
– Kruiden- en specerijenmengsels
Bakvetten :
– Ongemengde oliesoorten
– Margarine: Zie bijlage
– Bak- en braadvet : Zie bijlage
– Frituurvet vast en vloeibaar
Sauzen : Zie bijlage
Groenten :
– Alle soorten groenten, vers, gedroogd, diepvries of uit blik of glas zonder saus
Peulvruchten :
– Alle soorten peulvruchten vers, gedroogd, diepvries of uit blik of glas zonder saus
Aardappel/vervanging :
– Aardappelen vers en voorgeschild en (diepvries) Patat frites
– Rijst
– Andere aardappelvervanging : Zie bijlage
Nagerecht :
– Pap, vla, pudding bereid van
– Toegestane melkvervanging (Zie bij dranken)
– Toegestane bindmiddel, bv. – Tarwebloem/meel(Griesmeel,brinta)
– Rijstebloem/meel
– Maizena/maismeel
– Rijst/rijstvlokken
– Havermout
– Suiker
– Puddingpoeders : Zie bijlage
– Fruit : Alle soorten
– Bessola, Krentjesbrij
– ijs : Zie bijlage
– Kant en klaar nagerecht : Zie bijlage
Lactose komt voor in melkproducten, behalve harde kaas : dit zijn
– Volle, halfvolle en magere melk, karnemelk en yoghurt
– Chocolademelk, Yoghurtdrinks, rivella en taksi
– Smeltkaas, smeerkaas, buitenlandsekaassoorten, verse kaas, huttenkase, cottage cheese
– Kwark en kefir
– Vla, pudding, pap, en mousse
– Slagroom, zure room en crème fraiche
– Zachte geiten en schapenkaas (Feta)
– Geitenmelk, paardenmelk, ezelinnenmelk, schapenmelk