Huidveroudering

Hoewel we hét antirimpelproduct nog niet gevonden hebben, komen we steeds meer te weten over huidveroudering. Hoe ontstaan rimpels in onze huid nou eigenlijk?

 

Dit doet je huid voor je;

De huid bestaat uit verschillende lagen: de opperhuid (epidermis), de lederhuid (dermis) en het onderhuidse weefsel (subcutis)

 

Deze lagen hebben als functie dat de huid water en elektrolyten in het lichaam kan vasthouden, waardoor alle lichamelijke processen goed blijven verlopen. Omgekeerd houdt de huid door middel van een gezonde huidbarrière schadelijke stoffen vanuit de omgeving tegen. Je kunt hierbij denken aan bacteriën, virussen, vocht en koude.

 

Je hebt intrinsieke en extrinsieke huidveroudering

Net zoals alle andere organen in ons lichaam ontkomt de huid niet aan veroudering. De manier waarop onze huid veroudert, kan echter sterk per persoon verschillen. Er zijn verschillende factoren verantwoordelijk voor huidveroudering. We maken daarbij onderscheid tussen intrinsieke en extrinsieke factoren.

 

Intrinsieke veroudering is het natuurlijke proces dat ‘vastligt’ in onze genen. Dit proces zorgt op den duur voor het ontstaan van fijne lijntjes, het dunner worden van de huid door verlies van collageen een verminderde elasticiteit, verlies van hydratatie en afname van celvernieuwing.

 

Extrinsieke veroudering wordt gestuurd door factoren van buitenaf, zoals uv-straling, roken, gezichtsuitdrukking, voeding, alcohol. Dit proces kunnen we dan ook (tot op zekere hoogte) zelf in de hand houden. Extrinsieke huidveroudering is verantwoordelijk voor het ontstaan van diepe rimpels, onregelmatige (bruine) verkleuringen en een leerachtige structuur van de huid.

 

Smeren en leefstijl houden rimpels tegen

Zolang HET wondermiddel (nog) niet bestaat, kunnen we in ieder geval zorgen dat de extrinsieke factoren zo min mogelijk greep krijgen op de huid. Goed beschermen dus tegen de zon (dagcrème met SPF) en volop smeren voor het herstel van de huid (nachtcrème) Bewezen is dat een gezonde levensstijl ook helpt bij het verminderen en voorkomen van fijne lijntjes!

 

Als u wil weten wat de mogelijkheden qua huidverbetering voor uw huid zijn, kom dan gerust eens langs bij Beauty Centre Jolanda. Wij werken met de huidverbeterende merken Dècaar, Image Skincare en Guinot. Samen met u bespreken we het huidverbeterende behandelplan voor thuis en in ons Beauty Centre.

 

Graag tot ziens bij Beauty Centre Jolanda

 

Scroll naar top