Glycolzuur

Ga jij echt voor huidverbetering… gebruik dan zuren in je skincare regime! Het klinkt erg raar maar hoe zuurder je product hoe meer effect het heeft op je huid!

Zuren in je huidverzorging: waarom is het gebruik van zuren in je huidverzorging zo belangrijk en wat doen zuren voor je huid?

Lees hieronder hoe en wat:

Er zijn vele soorten zuren die worden toegepast in producten voor huidverbetering. Hieronder uitleg van een van de bekendste zuren in onze branche, namelijk glycolzuur.

Glycolzuur: wat is het en wat doet het voor je huid?
  • Glycolzuur valt onder de groep fruitzuren, ook wel alpha hydroxy acids (AHA) genoemd. Glycolzuur werd oorspronkelijk gewonnen uit suikerriet, maar wordt nu vooral synthetisch gemaakt. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat dode huidcellen makkelijker van je huid loslaten. En dat is geen overbodige luxe; met het ouder worden krijgt de huid steeds meer moeite met het huidvernieuwend proces.
  • Glycolzuur doet meer dan alleen exfoliëren. Het zorgt ook voor een stevigere huid. De vochtbalans van de huid herstelt, fijne lijntjes nemen af en de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd.
  • Ook is glycolzuur effectief in het verminderen van oppervlakkige pigmentvlekken.
  • Glycolzuur helpt daarnaast bij het verminderen van verstopte poriën en mee-eters.

Al met al…. de huid ziet er stralender, frisser en egaler uit!

Maar hoe verwerk je glycolzuur in je skincare regime? Je kunt bijvoorbeeld een reiniger gebruiken waar glycolzuur in zit, om zo je huid regelmatig te ontdoen van dode huidcellen. Of doe meerdere malen per week een masker met glycolzuur, dit voor een extra vochtboost.

Belangrijk is wel om producten met glycolzuur in de avond te gebruiken. Door het gebruik van glycolzuur verwijder je namelijk de dode huidcellen van de opperhuid en wordt de huid iets kwetsbaarder voor UV-stralen. Door dit exfoliëren heeft de huid extra bescherming nodig tegen UV-stralen. Onthoud: in de ochtend dien jij je huid extra goed te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen. Gebruik daarom altijd een dagcrème met een SPF.

Voor een zachte en stralende huid is een product met glycolzuur onmisbaar! Maar let wel op: door de actieve werking van glycolzuur raden wij aan om producten met glycolzuur niet dagelijks te gebruiken.

Wil jij weten wat de beste aanpak is voor jouw huid? Maak dan nu een afspraak bij Beauty Centre Jolanda voor een Skinscout meting van je huid en krijg een op maat gemaakt huidverbeterend advies van een van onze huidspecialisten!

Graag tot ziens bij Beauty Centre Jolanda.

Scroll naar top